fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Переселенці з Донбасу виїжджають в сусідні українські міста через РФ

Жителі окупованих територій Донбасу, щоб уникнути пропускної системи в зоні АТО, виїжджають в Україну через Російську Федерацію. Про це в ефірі "5 каналу" розповіла координатор громадської ініціативи "Схід-SOS" Юлія Пелюсова, передає кореспондент УНН.

"Якщо люди хочуть виїхати з окупованої терористами території Донбасу назавжди, то вони їдуть через Росію. Так, на жаль, зараз це найоптимальніший спосіб", – зазначила вона.

За її словами, люди, яким треба їздити на окуповані території Донецької та Луганської областей і повертатися назад, не маючи можливості оформити перепустки законним шляхом, часто звертаються за допомогою до шахраїв.

Нагадаємо, голова Донецької облдержадміністрації Олександр Кіхтенко повідомив, що через недосконалу систему перепусток для проїзду в зоні АТО люди змушені простоювати в чергах на блокпостах по кілька годин.

"Діюча система змушує безліч донеччан простоювати десятки годин у чергах. Перевірки насправді тривають набагато довше строків, встановлених законом, через що люди не можуть скористатися своїм конституційним правом на свободу пересування і відвідати близьких і рідних, які проживають на непідконтрольних Україні територіях" , – повідомив О. Кіхтенко.

Відповідаючи на запитання журналістів з приводу ефективності діючої в регіоні пропускної системи, губернатор Донецької області заявив, що на його погляд, система малоефективна і має бути скасована.

Джерело: УНН

Читайте також: