fbpx
Політика

В Україні збережеться пільговий проїзд для пенсіонерів, чорнобильців та інвалідів, – Розенко

Ветерани праці, учасники війни, діти війни, жертви нацистських переслідувань, члени сімей померлих або загиблих ветеранів війни, інваліди 1-3 груп, особи, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи (1-2 категорії), зможуть безперешкодно користуватися своїм правом на безкоштовний проїзд. Про це розповів глава Мінсоцполітики Павло Розенко.

«Уряд України не буде скасовувати постанови, що регулюють безкоштовний проїзд у громадському транспорті низки категорій громадян, серед яких пенсіонери та інваліди. Всі зазначені категорії осіб з 1 червня зможуть і надалі реалізувати своє право на безкоштовний проїзд у приміському та міському транспорті згідно з зазначеними урядовими рішеннями», – заявив Павло Розенко.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Після цього Павло Розенко сказав, що рішення про пільговий проїзд в метрополітені прийматимуть органи місцевого самоврядування в Києві, Харкові та Дніпропетровську.

«У держбюджеті-2015 передбачені кошти на компенсацію пільгового проїзду громадян на рівні минулого року, – у розмірі 1,9 мільярда гривень. Обсяг бюджетних витрат на компенсацію пільгового проїзду не зменшувався», – запевнив міністр.

Читайте також: