fbpx
Політика

Україна може розмістити системи ПРО на своїй території, – Турчинов

  Секретар Ради безпеки і оборони України Олександр Турчинов не виключає, що Україна почне консультації щодо розміщення компонентів ПРО на своїй території.

 "Не виключаю, що для захисту від ядерної небезпеки ми змушені будемо проводити консультації щодо розміщення компонентів системи ПРО на території України. Не допустити війни з використанням ядерної зброї – це спільна відповідальність усіх людей доброї волі перед планетою", – сказав він в інтерв’ю агентству " Украінформ ".

 О.Турчинов підкреслив, що Російська Федерація продовжує розгортати на території Криму додаткові наступальні системи озброєнь. Також, за його словами, ведеться активна робота з розміщення на півострові ядерної зброї та засобів доставки ядерних зарядів.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 У зв’язку з цим, зазначив секретар РНБО, Україна робить кроки, спрямовані на захист своєї територіальної цілісності та незалежності. "Перше і найголовніше, що ми робимо – це відновлення і зміцнення наших Збройних сил, побудова дієвої системи національної безпеки і оборони, відродження потужного ВПК", – розповів Турчинов.

 Крім того, Україна посилює оборону кордону від агресора.

 "Не порушуючи міжнародних угод, відновлюємо наш ракетний щит, головне завдання якого – оборона від агресії РФ", – підкреслив секретар Радбезу.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 "Для того, щоб реально протистояти безумцю, що загрожує світу потужним ядерним потенціалом, одних зусиль нашої країни недостатньо. Потрібна взаємодія і системна координація зусиль всіх провідних країн світу. Це має бути комплекс економічних, політичних і військових заходів. У тому числі, і значне посилення спільної системи захисту від ядерної загрози та розгортання додаткових позицій системи ПРО", – підсумував Турчинов.

  Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: