fbpx
Політика

«Кернес намагається уникнути суду», – Геращенко

Мер Харкова Геннадій Кернес робить все можливе для того, щоб уникнути суду. Відповідну заяву зробив народний депутат Антон Геращенко.

 За його словами, сьогодні в Київському районному суді Полтави мав розпочатися суд над Кернесом. Той разом з адвокатами і охоронцями приїхав на попереднє засідання суду, проте так і не дійшов до залу засідань. Причиною тому стали активісти, які на підступах до будівлі спробували закидати Кернеса яйцями.

 «Звертаюся до всіх активістів, хто протестує проти Кернеса Г. А. і хто додумався кидати в нього яйцями, даючи тепер йому привід заявляти, що він боїться тепер ходити в суд. Невже Ви думаєте, що кидок яйця в ненависного Вам Кернеса, замінить відкритий судовий процес в ході якого, весь народ України, весь світ зміг би почути про те, як мер другого за величиною міста в Україні обґрунтовано підозрюється у викраденні і побитті активістів Євромайдану?» , – написав він у Facebook.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

 Разом з тим, як зазначає Геращенко, існує також і думка, що історія з закиданням яйцями була організована навпаки групою підтримки Кернеса, щоб створити нібито загрозу його участі в судовому засіданні.

 «Його адвокати вже заявили журналістам, присутнім в суді, що нібито у них є оперативна інформація про те, що у когось з протестуючих могла бути зброя. Ця версія буде перевірятися», – повідомив Геращенко.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 Сам депутат вважає, що суд має продовжити свою роботу над розглядом справи Кернеса, а органи внутрішніх справ, Служба безпеки і самі активісти повинні забезпечити безпеку судового процесу і відсутність провокацій.

Читайте також: