fbpx
Політика

Ляшко: “Україна потребує відстрочення боргів на 5-7 років”

Як повідомляє народний депутат України Олег Ляшко, Міністерство фінансів заявило про те, що зовнішні кредитори України відмовляються вести переговори про реструктуризацію боргів держави.

«У державному бюджеті України на 2015 рік на обслуговування і погашення зовнішніх боргів передбачена астрономічна сума в 344 мільярдів гривень. Якщо США, Євросоюз і МВФ хочуть реально, а не на словах допомогти реформам в Україні, вони повинні погодитися на відстрочку хоча б на 5-7 років платежів за нашими боргами, а ще краще – списати їх, як це зробили Польщі в 1991 році і багатьом іншим країнам», – пише у Фейсбуці народний обранець.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

Ляшко відзначає, що в даний момент Україна відбиває російську агресію і, одночасно, долає глибоку економічну прірву, а значить зараз платити країні просто нічим.

«Якщо зовнішні кредитори не погодяться на реструктуризацію боргів – уряд повинен оголосити дефолт. А 344 мільярдів гривень можна направити на відновлення вітчизняної економіки шляхом створення мільйонів робочих місць. Іншого варіанту просто не залишається», – упевнений політик.

Читайте також: