fbpx
Політика

Порошенко: Донбас потребує гуманітарної допомоги та введення миротворчої місії

Президент України Петро Порошенко під час зустрічі з президентом Броніславом Коморовським та генеральним секретарем ООН Пан Гі Муном зазначив, що ООН повинна відігравати велику роль у врегулюванні ситуації на Донбасі і, зокрема, направити туди миротворчу місію, передає УНН з посиланням на прес-службу глави держави.

П. Порошенко також зазначив, що в зоні конфлікту складна гуманітарна ситуація, і відсутній доступ і можливість поставок української та міжнародної гуманітарної допомоги.

Генсек ООН відзначив важливість виконання в повному обсязі Мінських домовленостей усіма сторонами і окремо відзначив важливу роль Петра Порошенка у мирному врегулюванні ситуації. Пан Гі Мун нагадав, що після закінчення Другої світової війни, в якій загинуло близько 60 млн осіб, пройшло 70 років. Ті страшні події повинні були стати уроком і виключити появу нових конфліктів, підкреслив він.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

Пан Гі Мун також повідомив, що прийняв запрошення і 8 травня відвідає Україну.

Нагадаємо, голова ВР Володимир Гройсман підписав постанову про звернення України в ООН та ЄС з приводу миротворчої місії на Донбасі. Перед цим, 17 березня, ВР прийняла звернення до ООН і ЄС з приводу миротворчої місії на сході України.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Раніше президент України Петро Порошенко подав до Верховної Ради проект постанови про звернення України до Радбезу ООН і Ради ЄС з розгортання на території України міжнародної операції з підтримання миру і безпеки 16 березня.

Як повідомляв УНН, МЗС України почав консультації про ввведення миротворців.

Джерело: УНН

Читайте також: