fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Донецькі терористи готують масштабну провокацію на 9 травня, – РНБО

За минулу добу ситуація в зоні АТО стабілізувалася: терористи зменшили кількість збройних провокацій проти сил АТО. Про ситуацію на Донбасі розповів спікер РНБО Андрій Лисенко.

За його словами, найбільш гарячими точками в зоні АТО залишаються наступні: на маріупольському напрямку – села Широкино і Саханка; на донецькому напрямку – район донецького аеропорту і західні передмістя Горлівки; на луганському напрямку – селище Золоте.

Протягом минулої доби в зоні АТО було зафіксовано 5 польотів ворожих безпілотників. За інформацією спікера РНБО, за минулу добу в результаті бойових дій сили АТО не зазнали втрат. Після цього Лисенко зазначив, що в результаті бойових зіткнень троє українських бійців отримали поранення.

«Розвідка повідомляє, що ватажки НВФ готують масштабну криваву провокацію на День Перемоги. За наявними даними, 9 травня бойовики планують розстріляти мирну демонстрацію в Донецьку. У цьому теракті ворог заздалегідь звинуватить українську сторону, щоб використовувати кров мирних жителів Донбасу як привід для наступу на позиції сил АТО в районі Широкино, Пєсков і Станиці Луганської», – заявив Андрій Лисенко.

Читайте також: