Демчишин повідомив про скорочення норм споживання газу для населення

Уряд скоротив норми споживання газу для населення. Про це на брифінгу повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин, передає кореспондент УНН.

 За словами В. Демчишина, уряд проголосував за постанову про скорочення норм споживання газу. "Якщо люди користуються газовою плитою і мають централізоване гаряче водопостачання, то було 6 куб. газу на місяць, а стало 3, якщо використовувалася газова плита і не було централізованого газопостачання, норма становила 9 кубометрів, а стала 4,5. Попередня норма для тих , хто користувався газовою плитою і водонагрівачем, була 18 кубометрів, а стала – 9", – сказав він.

 Нагадаємо, прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк повідомив, що Кабінет міністрів України змінить норми споживання природного газу. "Ми зараз переходимо до другого етапу, який ініційований НКРЕКУ, урядом, профільним міністерством щодо подальших змін норм споживання енергетичних ресурсів", – сказав А. Яценюк.

Related Post

 Він повідомив, що за результатами опалювального сезону урядом приймається рішення про приведення норм споживання газу, які нараховуються на громадянина відповідно до норм, які фактично споживаються.

 Нагадаємо, раніше глава Міненерго В. Демчишин заявляв, що Україна видобуває близько 19,5 млрд кубометрів газу на рік, що приблизно на 1,5 млрд кубометрів менше річної потреби населення. Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк раніше заявляв, що Україна скорочує споживання газу до 40 млрд кубометрів в 2015 році.

 Джерело: УНН

Leave a Comment