fbpx
Політика

Керівництво Кабміну фінансує терористів, – Каплін

Народний депутат України Сергій Каплін звернувся до Генеральної прокуратури з вимогою негайно розпочати досудове розслідування за фактом фінансування тероризму чинним керівництвом Кабінету міністрів.

 Як зазначає Каплін, ніхто з чиновників уряду не приховує того факту, що Україна закуповує вугілля у «ДНР» і «ЛНР». Зокрема, глава Міненерго Демчишин ще на початку квітня анонсував придбання 500 тисяч тонн антрацитного вугілля з підконтрольної «ДНР» і «ЛНР» території.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 За словами нардепа, таких випадків безліч і все це дає підстави вважати, що закупівля вугілля з окупованих територій координувалася безпосередньо прем’єр-міністром Яценюком.

 «Тому що саме він координує і контролює діяльність членів Кабінету міністрів України, зокрема міністра енергетики та вугільної промисловості», – нагадав Каплін.

 Він підкреслив, що фактично уряд займається фінансуванням терористів через закупівлю у них вугілля.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 «І є всі підстави вважати, що на отримані гроші від продажу вугілля «ДНР» і «ЛНР» закуповують зброю і військову техніку», – додав Каплін.

Читайте також: