fbpx
Політика

Олег Березюк: “Самопоміч” виступає проти законопроекту про відстрочення набрання чинності Закону “Про прокуратуру”

«Самопоміч» не збирається підтримувати законопроект №2665, яким пропонується відстрочити набуття чинності Закону України «Про прокуратуру».

Лідер фракції Олег Березюк впевнений, що такий законопроект покликаний відродити авторитарний контроль Генпрокуратури, «як у радянський час».

«Ми вважаємо, що не можна зупиняти реформи, відкладаючи дію закону про прокуратуру. Він потрібен для того, щоб наблизити роботу української прокуратури до європейських стандартів», – коментує ситуацію Березюк.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

У зв’язку з цим в «Самопомочі» запропонували відтермінувати виключно ті норми, які стосуються формування регіональних прокуратур і органів самоврядування прокурорів, передбачені законопроектом №2404-1.

На завершення він додав, що «потрібно негайно позбавляти ГПУ загального нагляду». Такий нагляд, впевнений Березюк, дає прокуратурі право втручатися в життя будь-якої особи за чиєюсь вказівкою.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

«Потрібно відкрити двері відомства для нових кадрів, за якими немає корупційних шлейфів», – підкреслив депутат.

Читайте також: