fbpx
Політика

Головна реформа з боротьби з корупцією в Україні провалена, – Віталій Купрій

 Як заявив народний депутат України Віталій Купрій, боротьба з корупцією в Україні програна, навіть не розпочавшись. Відповідним чином він прокоментував новину про те, що конкурсна комісія пропонує президенту дві кандидатури на місце глави Антикорупційного бюро – Артема Ситника і Миколи Сірого.

 Віталій Купрій нагадав, що раніше вже повідомляв про те, що Артем Ситник є адвокатом прокурора Володимира Бабенка, який перебуває в розшуку за незаконне звільнення депутата-вбивці Віктора Лозінського, а також є причетним до викрадення тіла Георгія Гонгадзе. Крім того, Ситник деякий час працював начальником слідчого відділення прокуратури Кіровоградської області.

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

 Як зазначив Віталій Купрій, він повідомляв конкурсну комісію про те, що Ситник приховав цю інформацію про себе.

 «Я неодноразово стверджував, що обрання на посаду директора Антикорупційного бюро людини, яка раніше працювала на керівних посадах в правоохоронних органах, поховає саму ідею створення незалежного та ефективного антикорупційного органу. Маючи за собою шлейф особистих відносин і зобов’язань усередині системи, змінити її буде неможливо», – підкреслив він.

 Але, незважаючи на все це, за словами Купрія, очевидно, що президент вибере саме Ситника, оскільки ця кандидатура найбільш вигідна для нього, так як їм можна буде легко маніпулювати.

Читайте також:  Туреччина наполягає на "переговорах" між Україною та росією

 «З одного боку, АКБ використовують як інструмент для тиску на політичних опонентів із застосуванням принципу вибіркового правосуддя. З іншого боку, принцип «друзям – усе, ворогам – закон» дозволить корупціонерам, наближеним до президента, уникати відповідальності», – додав депутат.

 Як заявив Віталій Купрій, все це говорить про те, що в Україні провалена головна реформа в напрямку боротьби з корупцією.

Читайте також: