fbpx
Політика

А.Геращенко: «Звинувачення на адресу А.Яценюка безпідставні»

Звільнений урядом за численні порушення голова Державної фінансової інспекції Микола Гордієнко сьогодні під час публічного засідання Комітету з питань запобігання та протидії корупції не зміг навести ніяких конкретних фактів про нібито корупцію в Кабінеті міністрів. Про це сказав народний депутат, член колегії МВС Антон Геращенко, повідомили УНН в прес-службі "Народного фронту".

"Від імені фракції "Народний фронт" можу сказати, що в останні два тижні розв’язана цинічна, брехлива кампанія проти уряду Арсенія Яценюка. Ця кампанія розв’язана групою осіб, які, як сьогодні ви побачили, не мають жодного факту звинувачення на адресу Арсенія Яценюка", – підкреслив він.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

"Особа, яка виставила себе "комісаром Катані", сама є особою, щодо якої були надані свідчення на основі підозри про корупцію", – додав А.Геращенко.

Він повідомив, що двоє колишніх керівників держпідприємств звернулися до МВС з заявами про вимагання у них хабарів відстороненим керівником Держфінінспекції Миколою Гордієнком.

Нагадаємо, у колишнього генерального директора ДП "Укрзалізниця" Бориса Остапюка, згідно із заявою, посадові особи Держфінінспекції вимагали 500 тис. доларів США за складання "позитивного" акту перевірки. У другого керівника – колишнього комерційного директора ДП "Укрпошта" Василя Веселого – за аналогічний результат перевірки представники ДФІ вимагали 100 тис. доларів.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

За обома фактами слідчі Головного слідчого управління МВС порушили кримінальні виробництва.

Джерело: УНН

Читайте також: