fbpx
Економіка

Розенко розповів, як уникнути кризи комунальних неплатежів

З підвищенням тарифів на комунальні послуги для населення в Україні з’явилася небезпека кризи неплатежів. Уникнути її можна тільки в двох випадках. Яких саме, міністр соціальної політики Павло Розенко розповів в ефірі «24 каналу».

«Криза неплатежів може статися за двох умов. Перша – коли влада, яка прийняла рішення про підняття цін, протягом місяця чітко не пояснить людям, чому саме так зростає вартість. Другий варіант – коли люди з недовірою поставляться до цієї реформованої системи, бо не будуть належним чином поінформовані про неї», – сказав міністр.

Тому, підкреслив він, головне завдання влади – якомога ширше поінформувати людей про субсидії. Звичайно, не виключено, що місцева влада буде ігнорувати це, не бажаючи змінювати систему. Але Павло Розенко пообіцяв, що представники міністерства будуть їздити по регіонах і проводити інформаційно-освітню роботу, а також допомагати з технічною стороною оформлення субсидій.

«Для соціального поліпшення життя громадян уряд мав реформувати систему субсидій. Адже попередня система обмежувала права людей на отримання державної компенсації», – додав міністр.

Тепер же, за його словами, кількість людей, що претендують на субсидію, збільшилася в рази. І якщо раптом коштів, закладених в бюджеті, не буде вистачати, уряд звернеться до Верховної Ради з проханням переглянути держбюджет і виділити додаткові кошти на відшкодування різниці в тарифах.

Читайте також: