«Тільки людина зі слабким розумом понесе зараз гроші в банк», – Найман

Сьогодні, 1 квітня, в Києві відбулася прес-конференція, в рамках якої експерти підняли питання про банківську систему і дали поради людям, які втратили свої вклади.

 Економіст Ерік Найман сказав: «Держава хоче одночасно вирішити два повністю суперечливі завдання: повернути кошти людям через Фонд гарантування вкладів і стабілізувати банківську сферу». Разом з тим, Найман зазначає, що дане завдання неможливо вирішити. Це пов’язано з тим, що люди, які втратили свої вклади, банально не можуть тепер забрати кошти у Фонді гарантування вкладів, так як фонд намагається зробити все, щоб відшкодувати якомога меншу кількість коштів. «У депозитної системі є дві категорії людей. Перша – вкладники до 200 тисяч гривень. Друга – люди, сума вкладів яких перевищує 200 тисяч доларів. Я думаю, що першій категорії виплатять гроші. Познущаються, але виплатять. Але друга категорія не може отримати всю суму. Цих людей зробили цапами-відбувайлами. Їх зробили винними у всьому. Але подивіться, що таке 200 тисяч на сьогоднішній день? Це 8000 доларів. Ти, образно, продав квартиру або дачу, і тебе зробили винним – втратив все», – говорить Найман.

 І після вищеописаної проблеми, за словами Наймана, держава ще й хоче, щоб люди несли гроші знову в банки. «Напевно, тільки людина зі слабким розумом понесе зараз гроші в банк», – відзначає експерт.

Related Post

 Екс-заступник голови НБУ Сергій Яременко сказав, що тепер нам доводиться розбиратися в наслідках, але треба знайти причину. А причиною сьогоднішньої ситуації є некомпетентне управління Нацбанком. «НБУ грає в догонялки. Приймають запізнілі рішення. А в НБУ повинні передбачати ситуацію і приймати попереджувальні заходи», – зазначає Яременко. Ще однією причиною сьогоднішньої складної ситуації, на думку колишнього заступника голови НБУ, є те, що в Україні діє пірамідна система банків: вкладник йде з грошима в банк, гроші з банку виводяться в офшори і банк лопається.

 Наприкінці Ерік Найман резюмував, що Україну заганяють в депресію. Сильну і тривалу.

Leave a Comment