Не можна допустити витрати коштів на фіктивних переселенців, – Олександр Бригинець

Як повідомив радник міністра інформаційної політики Олександр Бригинець, волонтери виступають за спрощення процедури реєстрації переселенців, але після роз’яснювальної бесіди починають розуміти, що спрощувати цю процедуру, яка є дуже складною у всіх країнах, не можна.

 «Тут же наводять аргументи такої позиції: в Краматорську зареєстровано 43 тис. переселенців, реальними з яких є понад 10 тис. Щодо 7,5 тис. вони переконані, але допускають, що когось не врахували. Тому готові визнати, що ця цифра може досягати 25%. Отже, уявіть собі – 75% переселенців в Краматорську є фіктивними. Вони оформляються переселенцями тільки для того, щоб всупереч законам України, отримувати пенсії, соціальні виплати та пільги. А самі продовжують жити на окупованих територіях, не будучи при цьому переселенцями», – написав він у Facebook.

Related Post

 Таким чином, за словами Олександра Бригинця, держава повинна зробити все можливе, щоб не допустити видатків державного бюджету на допомогу фіктивним переселенцям, кількість яких може досягати навіть 75%.

Leave a Comment