fbpx
Політика

«Верховна Рада і Кабмін повинні стати “могильниками” несправедливої пенсійної системи», – Розенко

Одним з ключових завдань Міністерства соціальної політики України та чинного уряду є впровадження соціальної справедливості і різних нових принципів у пенсійній системі. Такою думкою поділився міністр соціальної політики України Павло Розенко, передає прес-служба відомства.

«Я дуже сподіваюся, що нинішній уряд і Верховна Рада стануть "могильниками" існуючій в Україні несправедливій пенсійній системі. Дана система існувала в Україні роками. В результаті цього українців розділили на два сорти – на VIP-пенсіонерів і звичайних пенсіонерів. Ця політика піде в минуле. За перші 100 днів роботи нам вдалося зробити певні кроки для подальшого переходу до цивілізованої пенсійної системи, при якій пенсії для всіх працюючих громадян будуть нараховуватися за єдиним принципом», – заявив Павло Розенко.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

За словами Павла Розенка, ще кілька років тому VIP-пенсіонери отримували приблизно 90% від зарплати. Міністр зазначив, що тепер «пенсійна планка» знижена до 60%.

Також міністр розповів, що наступним кроком стане впровадження нового пенсійного законодавства, яке дозволить ліквідувати різні принципи при нарахуванні пенсій. Як пояснив Розенко, такий законопроект вже до кінця квітня внесуть на розгляд Кабінету міністрів.

Читайте також: