fbpx
Ситуація на Південному Сході України

У терористів спостерігається «кадровий голод», – Лисенко

В даний момент терористи продовжують перегрупування сил, накопичення боєприпасів і палива на захоплених територіях. Для поповнення резервів і своїх підрозділів військовою технікою російська сторона і терористи активно використовують залізничну інфраструктуру Донбасу. Приміром, у середу на станції «Краснодон» був помічений ешелон з майном та боєприпасами. Про це повідомив спікер РНБО Андрій Лисенко.

Як зазначив спікер РНБО, зараз на захоплених територіях триває бойове злагодження підрозділів противника, які прибули з РФ і мобілізованих на захоплених територіях. За наявними даними, в стані противника заняття з бойової підготовки проходять з високою інтенсивністю. Крім того, з 18 березня керівництво «ЛНР» відмінило відпустки для особового складу.

«Розвідка повідомляє, що в середовищі бойовиків спостерігається "кадровий голод", який обумовлений великими втратами і відмовою людей брати участь у бойових діях. Зараз військові комісаріати так званої "ДНР" вживають заходів щодо доукомплектування особового складу за рахунок мобілізації учнів професійних училищ та шкіл», – заявив заступник керівника штабу АТО полковник Валентин Федичев.

За наявними даними, навчальний центр для підготовки молодих терористів знаходиться в місті Старобешеве (Донецька область).

Читайте також: