fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Бойовики готують провокації для продовження бойових дій, – Маркіян Лубківський

Ситуація в «ДНР» і «ЛНР» сьогодні характеризується перенасиченням зброєю і живою силою бандитів-бойовиків і російських військових і кураторів. Про це розповів радник голови СБУ Маркіян Лубківський. Також він зазначив, що перемир’я, яке бойовики систематично порушують, використовується для нарощування військової потужності і провокацій.

 «Саме спровокована ситуація повинна стати відправною точкою для відновлення сепаратистами в односторонньому порядку бойових дій», – повідомив Маркіян Лубківський.

 За його словами, 20 березня в Донецьку повинна бути проведена спецоперація, якраз спрямована на порушення Мінських домовленостей. Крім того, ще ряд диверсій заплановані в Луганську.

 «Події повинні відразу підхопити російські та сепаратистські пропагандистські ЗМІ, щоб покласти відповідальність на українську владу. За задумом російських спецслужб, наступним кроком має стати розхитування ситуації в декількох великих українських містах на сході», – додав він.

 Як стверджує Маркіян Лубківський, така стратегія спрямована на те, щоб відсунути на другий план вкрай складну суспільно-політичну та соціально-економічну ситуацію в регіоні, оскільки місцеві мешканці незадоволені ситуацією, зокрема високим рівнем корупції в «ЛНР».

 «Особи, наближені до лідера т.зв. «ЛНР» Плотницького, який намагається одноосібно керувати і контролювати всі процеси, є звичайними бандитами, які очолюють тіньові схеми відмивання грошей, рейдерства і мародерства», – підкреслив він.

 За його словами, згідно з розповідями людей:

  •      Остання видача гуманітарної допомоги датується вереснем 2014 року;
  •      Всі інститути та сфери економіки системно руйнуються;
  •      Освіти та медицини, по суті, не існує; всі соціальні програми для діабетиків, інвалідів, сердечників згорнуті, доступних ліків немає;
  •      Зарплати і пенсії не виплачуються, а стабільну заробітну плату отримує тільки адміністрація;
  •      Т.зв. міністерство ЖКГ вільно розпоряджається майном, яке залишили громадяни;
  •      Із соціальних їдалень в стабільному режимі працює тільки одна (соціальні вони на папері, а насправді є платними і вже давно стали майданчиками для відмивання гуманітарної допомоги);
  •      Зростає кількість голодних смертей;
  •     У школах дітей годують за рахунок батьків.

Читайте також: