Парламенту не дають усунути корупційну схему з орендою землі, – Юрій Дерев’янко

Як повідомив народний депутат України Юрій Дерев’янко, лобісти корупціонерів з Державного земельного агентства не дають парламенту усунути найбільшу корупційну схему.

 «У державній власності в Україні все ще перебуває понад 10 млн га земель. З них тільки 2,6 млн га офіційно здається в оренду. Часто землі використовуються без належних дозволів. Формально земля передається в оренду за хабарі у розмірі 150-350 доларів за гектар», – розповів він.

 За словами нардепа, чинне законодавство дозволяє Держземагентству передавати землі в оренду без конкурсу в ряді випадків, а також безкоштовно передавати господарствам державні сільськогосподарські землі.

Related Post

 Як зазначив Юрій Дерев’янко, законопроект №1159, який повинен повернути місцевим радам право розпоряджатися землями за межами населеного пункту, заважає чиїмось фінансовим інтересам. Під час вчорашнього засідання, для його розгляду не вистачило буквально кількох голосів.

 «В результаті корупціонери продовжують набивати кишені, роздаючи безкоштовно землі, а місцеві бюджети недоотримують кошти через так звану бюджетну реформу», – підсумував депутат.

Leave a Comment