fbpx
Політика

Парламенту не дають усунути корупційну схему з орендою землі, – Юрій Дерев’янко

Як повідомив народний депутат України Юрій Дерев’янко, лобісти корупціонерів з Державного земельного агентства не дають парламенту усунути найбільшу корупційну схему.

 «У державній власності в Україні все ще перебуває понад 10 млн га земель. З них тільки 2,6 млн га офіційно здається в оренду. Часто землі використовуються без належних дозволів. Формально земля передається в оренду за хабарі у розмірі 150-350 доларів за гектар», – розповів він.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 За словами нардепа, чинне законодавство дозволяє Держземагентству передавати землі в оренду без конкурсу в ряді випадків, а також безкоштовно передавати господарствам державні сільськогосподарські землі.

 Як зазначив Юрій Дерев’янко, законопроект №1159, який повинен повернути місцевим радам право розпоряджатися землями за межами населеного пункту, заважає чиїмось фінансовим інтересам. Під час вчорашнього засідання, для його розгляду не вистачило буквально кількох голосів.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 «В результаті корупціонери продовжують набивати кишені, роздаючи безкоштовно землі, а місцеві бюджети недоотримують кошти через так звану бюджетну реформу», – підсумував депутат.

Читайте також: