fbpx
Політика

«Закон щодо Донбасу – цю поступка терористам», – Тягнибок

Як заявив лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок, прийнятий парламентом законопроект про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей – це фактично уточнення до законів про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донбасу і про амністію терористів, які незаконним чином прийняли 16 вересня 2014 року.

 За його словами, цей закон – це поступка терористам, що дозволяє:

  •     Провести під своїм контролем місцеві вибори і сформувати органи місцевої влади, які фактично будуть незалежні від Києва;
  •     Призначати керівників органів прокуратури та судів і створити «народну міліцію» з числа терористів, підпорядковану виключно місцевій владі, яку "оберуть" сепаратисти і московські окупанти;
  •     Узаконити режим «сприяння» для російської мови – за відсутності гарантій застосування державної української мови;
  •     З іншого боку, закон зобов’язує Україну фінансувати соціально-економічні витрати окупованої території.
Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Також Олег Тягнибок прокоментував прийняту постанову про визначення окремих районів, міст, селищ і сіл Донецької та Луганської областей, в яких запроваджується особливий порядок місцевого самоврядування.

 «Визначивши "лінію розмежування" та перелік населених пунктів, де вводиться "особливий порядок" місцевого самоврядування, Верховна Рада фактично легітимізувала окупацію української території, встановила новий українсько-російський кордон і "благословила" створення нового Придністров’я на території окупованого Донбасу», – сказав він .

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 За його словами, не дивно, що дану постанову підтримав «Опозиційний блок».

 

Читайте також: