fbpx
Політика

Істерика Кремля і бойовиків – найкраща оцінка правильності рішень щодо Донбасу, – Ірина Геращенко

Як вважає народний депутат України від «Блоку Петра Порошенка» Ірина Геращенко, істерика Кремля і бойовиків щодо прийнятих законів по Донбасу – найкраща оцінка правильності цих кроків.

 «І в цьому контексті ще більше вражають позиції тих двох фракцій коаліції, які з оппоблоком теж влаштували істерику і не підтримали весь комплекс законів», – написала вона у Facebook.

 За словами Ірини Геращенко, Верховна Рада вчора зробила наступне:

  •      Визнала очевидне – тимчасово окуповані території;
  •      Створила передумови для офіційного звернення в ООН та ЄС про миротворців;
  •      Прийняла закон про особливості місцевого самоврядування на окупованих територіях, де чітко вказала, що там мають відбутися вибори за українськими законами, при рівному доступі кандидатів і при включених українських ЗМІ, при міжнародній спостережній місії.
Читайте також:  Фіцо каже, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через Україну

 «Далі – про нові межі. У мінських угодах чітко зазначено про суверенітет і незалежність. І про необхідність до кінця 2015 року встановити контроль на кордоні між Україною і РФ, контрольований кордон. Тому ні про які нові кордони не може йтися», – додала вона.

 При цьому Ірина Геращенко зазначила, що насправді шанси, що закон про особливості місцевого самоврядування буде працювати, невеликі, оскільки поки що Росія і бойовики не дотримуються Мінських угод.

Читайте також:  ІПСО рф лякає угорців батальйоном "Айдар"

 «Але тоді істерика в ВР не голосували ще більш незрозуміла. Якщо закон не буде діяти – весь світ ще раз переконається у вірності Україні мирному процесу і ідіотизму іншого боку, за який вона відповість – посиленням санкцій», – підсумувала депутат.

Читайте також: