fbpx
Політика

Порошенко не зміг переконати радикалів і «Самопоміч» підтримати закон про особливий статус Донбасу

Як повідомив народний депутат України від Радикальної партії Андрій Лозовий, в ході переговорів президент Порошенко так і не зміг переконати фракції Радикальної партії та «Батьківщини» голосувати за закон про особливий порядок місцевого самоврядування на Донбасі. Крім того, фракція «Самопоміч», швидше за все, цей закон також не підтримає.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 Разом з тим, за словами Лозового, всі учасники коаліції підтримали ініціативу Радикальної партії визнати окремі райони Луганської та Донецької областей тимчасово окупованими територіями.

 Як зазначив Лозовий, логіка Радикальної партії полягає в наступному: «Мінські домовленості – антиукраїнські. Це нова Переяславська угода, і Петро Порошенко у своєму щирому бажанні миру повторює помилки Богдана Хмельницького. Мінські протоколи, по суті, це здача нашого українського Донбасу, легалізація терористів і вбивць, які захопили наші території. Проведення будь-яких виборів в так званих ДНР і ЛНР – подарунок Путіну і його соратникам».

Читайте також: