fbpx
Економіка

Питання подорожчання продуктів потрібно вирішувати на рівні торгових мереж, – Чекіта

У зв’язку з непростою ситуацією з цінами на споживчому ринку в Києві пройшов «круглий стіл», організований головою підкомітету з цінами, тарифами і ціноутворення комітету з Верховної Ради економічній політиці Геннадієм Чекітою. Відзначимо, що участь в нараді взяли і представники Всеукраїнської асоціації захисту прав споживачів, передає прес-служба «Блоку Петра Порошенка».

За словами депутата, провести засідання вирішили для термінового реагування на стрибок цін у торговельних мережах.

«Ми зібрали фахівців, щоб визначити, яким чином можна забезпечити наявність в торгових мережах продовольчих товарів першої необхідності за доступними цінами. Для вирішення цього питання потрібні консолідовані дії парламенту і уряду, а також активна співпраця з Антимонопольним комітетом», – заявив Чекіта.

Після цього Чекіта зазначив, що за інформацією виробників основних груп продовольчих товарів, ціни на дану категорію товарів не підвищувалися протягом останніх декількох місяців.

«Звідси випливає, що проблеми з підвищенням цін на продукти потрібно вирішувати на рівні торгових мереж. Йдеться про мережі, що дозволяють собі різні спекуляції», – додав глава підкомітету.

Читайте також: