fbpx
Політика

Верховна Рада збільшила чисельність ЗСУ

Верховна Рада підтримала за основу і в цілому президентський законопроект №2269 «Про чисельність Збройних сил України». За відповідне рішення проголосували 270 нардепів. Документом збільшується чисельність Збройних сил України зі 184 до 250 тисяч осіб.

Як говориться в пояснювальній записці, потреба у збільшенні чисельності ЗСУ викликана тим, що з початком особливого періоду, враховуючи загрози національній безпеці України у воєнній сфері, які носять довгостроковий характер, у Збройних Силах України формуються два управління оперативних командувань, одинадцять бригад, чотири полки, вісімнадцять батальйонів, шістнадцять окремих рот і тринадцять взводів різного призначення.

Читайте також:  Фіцо каже, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через Україну

При цьому документом передбачено, що в особливий період чисельність ЗСУ буде збільшуватися на кількість особового складу, покликаного на військову службу на виконання указів президента України про мобілізацію, затверджених законами України.

Виступаючи в парламенті, нардеп від «Батьківщини» Сергій Соболєв зазначив, що закон на перспективу дозволяє готувати професійних військових, які будуть захищати суверенітет, незалежність і територіальну цілісність України.

Читайте також: