fbpx
Політика

Сергій Каплін вважає маячнею продовження опалювального сезону до кінця квітня

Як зізнався народний депутат України від «Блоку Петра Порошенка» Сергій Каплін, він вважає маячнею рішення уряду продовжити опалювальний сезон до 30 квітня.

 Сергій Каплін нагадав, що єдиною підставою для початку і завершення опалювального сезону є середньодобова температура повітря. Так, якщо протягом трьох днів температура знаходиться на рівні вище 8 градусів, то опалення можна вимикати. До того ж, як зазначив Сергій Каплін, в кожному регіоні окремо визначаються з тим, коли включати і вимикати опалення.

Читайте також:  ІПСО рф лякає угорців батальйоном "Айдар"

 «Тому рішення КМУ про продовження опалювального сезону виглядає, щонайменше, дивно. До слова, за даними Гідрометцентру, середньомісячна температура в Україні в квітні становить 10 градусів і вище, а в деяких регіонах, особливо південних, ще більше », – додав нардеп.

 Як стверджує Сергій Каплін, він щодня отримує десятки скарг від громадян на дане рішення уряду. За його словами, людей обурює те, що їм доведеться платити за опалення, коли на вулиці вже буде тепло.

Читайте також:  Словаччина - не Угорщина, а Фіцо далеко до Орбана

 «Тим більше що з 1 квітня збільшується тариф на тепло для населення на 71,8%. Це цинічне знущання над населенням», – підкреслив він.

 У зв’язку з цим, Сергій Каплін направив прем’єр-міністру Яценюку звернення з вимогою скасувати дане рішення уряду.

 

Читайте також: