fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Терористи продовжують нарощувати свої сили на Донбасі, – РНБО

Незаконні збройні формування здійснюють постійне переміщення військової техніки та озброєння від лінії розмежування в бік російського кордону, а потім – у зворотному напрямку. Таким чином, бойовики демонструють відведення важкої техніки від лінії розмежування, що не відповідає дійсності. Про це повідомив спікер РНБО Андрій Лисенко.

«У районі населеного пункту Павлопіль відбулося зіткнення розвідувальної групи сил АТО з бойовиками. В результаті бойових дій на Донбасі за минулу добу загинули 3 українських військовослужбовців, 9 отримали поранення», – заявив спікер РНБО.

За словами Андрія Лисенка, на Донбасі продовжується нарощування сил і засобів противника для підготовки подальших наступальних дій за підтримки російських військових на артемівському, волноваському, донецькому та маріупольському напрямках.

«Минулої ночі в населений пункт Перемога Старобешівського району Донецької області з боку Кумачове прибула колона військової техніки (загальна кількість техніки уточнюється). Зазначена техніка знаходиться на території однієї з колишніх ферм. Стало відомо, що місцевим фермерам терористи сказали очистити склади від насіння», – додав спікер РНБО.

Також Андрій Лисенко повідомив, що терористи продовжують вести повітряну розвідку. За його словами, за минулу добу силами АТО зафіксовані прольоти 4 безпілотників на маріупольському та артемівському напрямках.

Читайте також: