fbpx
Економіка

Потрібно припинити купувати вугілля у терористів і РФ, – депутат

Як вважає народний депутат України Оксана Юринець, потрібно припиняти платити «днровцям» і Росії за вугілля, коли ТЕС Західного регіону можуть і повинні працювати на вугіллі, яке видобувають в Львівсько-Волинському басейні. За її словами, вже неодноразово були випадки, коли це вугілля лежало на складах, а робітникам не платили зарплату, в той час як для потреб ТЕС Західного регіону закуповувалася сировина на окупованих територіях і за кордоном.

 Як повідомила Оксана Юринець, навіть зараз олігархи намагаються застосувати схеми із закупівлі вугілля з Росії, куди те надходить від терористів, замість того, щоб звернутися до шахтарів Львівської та Волинської областей.

 «Саме тому сьогодні в парламенті, я від імені депутатів Львівщини виступила з вимогою до міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина до п’ятниці, коли у ВР буде година запитань до уряду, розібратися з цим питанням. Як і з питанням зарплатних боргів перед шахтарями, які вчора вийшли на пікет під Раду і Кабмін», – додала депутат.

Читайте також: