fbpx
Політика

Порошенко Путіну: Не треба робити вигляд, що подія в Дебальцеве відповідає Мінським домовленостям

Президент України Петро Порошенко вимагає звільнити всіх полонених, у тому числі і тих, хто потрапив у полон в районі Дебальцеве. ПРО це він заявив під час телефонної розмови з Володимиром Путіним, Ангелою Меркель і Франсуа Олландом, передає прес-служба глави держави.

Петро Порошенко також зажадав «чітких гарантій» у разі подальшого порушення Мінських домовленостей: «Не треба робити вигляд, що те, що відбулося в Дебальцеве, відповідає Мінським домовленостям».

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

Співрозмовники погодилися, що представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ має бути надано повне сприяння, і сьогодні вони повинні отримати доступ для моніторингу та верифікації, особливо в зонах донецького аеропорту, Горлівки, Первомайська, Широкіно і в інших місцях, де були обстріли.

Тільки після того, як буде досягнуто всеосяжне припинення вогню, повинне початися відведення техніки при безпосередньому спостереженні ОБСЄ. Сторони також домовилися, що центр моніторингу та контролю повинен завершити підготовку спільного плану виведення важкої техніки, артилерії і ракетних систем залпового вогню.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

«Нормандська четвірка» домовилася на поточному тижні скоординувати дії на рівні міністрів закордонних справ щодо виконання зазначених цілей. При цьому українська сторона наполягла, щоб у ці дискусії було також включено питання залучення миротворців, як по лінії зіткнення, так і на міждержавному кордоні України та Росії.

Читайте також: