fbpx
Вторгнення Росії в Україну

Рішення про воєнний стан чекає свого часу, – Парубій

Позиція президента України Петра Порошенка принципова і однозначна: у разі введення воєнного стану, він буде діяти на всій території країни, а не в окремих її регіонах. Детальний план на випадок введення такого положення вже розроблений і чекає свого часу. Про це в ефірі «5 каналу» сказав віце -спікер Верховної Ради Андрій Парубій.

Читайте також:  Когрес США проголосував за законопроєкт щодо допомоги Україні

«Коли я був секретарем Ради національної безпеки і оборони, був розроблений план і механізм переходу України в режим воєнного стану. Він передбачає цілий ряд змін в управлінні країною в цілому або ж територіями, на які поширюється воєнний стан. Це створення військових адміністрацій (коли фактично управління всім життєзабезпеченням і країною делегується в руки військових), обмеження цілого ряду конституційних прав громадян, преси тощо», – розповів політик.

Читайте також:  СБУ повідомила про підозру російським гауляйтерам Запорізької АЕС, які від’єднали станцію від енергосистеми України

У той же час він підкреслив, що введення воєнного стану можливо в одному випадку: якщо Росія продовжить фронтальний наступ на позиції українських військових на Донбасі.

Парубій про введення воєнного стану в Україні (відео):

Читайте також: