fbpx
Політика

Віктор Балога пропонує провести масштабну амністію в Україні

Народний депутат України Віктор Балога звернув увагу на те, що Україна займає друге місце серед країн Європи за кількістю ув’язнених на частку населення, що, на його думку, не надто добре, оскільки велика кількість ув’язнених притаманна лише країнам третього світу.

 У зв’язку з цим він зареєстрував у парламенті законопроект «Про амністію в 2015 році». За його словами, документ передбачає звільнення в першу чергу найбільш вразливих категорій засуджених: неповнолітніх, чоловіків і жінок, які мають дітей до 16 років або дітей-інвалідів, онкохворих, учасників бойових дій. При цьому він підкреслив, що амністія не поширюватиметься на тих, хто засуджений за злочини проти основ нацбезпеки, умисні вбивства та інші, особливо тяжкі злочини.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 «Хочу звернути увагу на те, що кожна амністія має не лише юридичну, а й моральну сторону. Якщо хтось із тих, хто зараз відбуває покарання, захоче спокутувати свої гріхи на війні, то можливо так воно і буде. Я не кажу створювати сталінські штрафбат, або насильно відправляти когось війну. Але, амністуємо тисячі своїх громадян, можна допомогти країні. Тим більше, вже були приклади, коли в’язні виготовляли для потреб фронту буржуйки, шили форму, маскувальні сітки. Так чому б не зайнятися цим на свободі?», – підсумував нардеп.

Читайте також: