fbpx
Політика

Семерак: Переговори щодо Донбасу можна вести з тими, хто вміє дотримуватися домовленостей

Останні події на Донбасі продемонстрували, що українська сторона повинна сідати за стіл переговорів лише з тими, хто в змозі дотримуватися раніше досягнутих домовленостей. Таку думку висловив народний депутат України від фракції «Народний фронт», перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань європейської інтеграції Остап Семерак. Слова нардепа передає прес-служба партії.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

«Мінський протокол є основою якого завгодно форматів переговорів, адже він являє собою втілення мирного плану, запропонованого керівництвом України. Перший пункт протоколу – це припинення вогню. Українська сторона виконала даний пункт. На превеликий жаль, російська сторона не виконує таких домовленостей», – заявив Остап Семерак.

За словами нардепа, керівники так званих «республік», що підписалися під протоколами, побоялися їхати до Мінська на січневі переговори. У зв’язку з цим вони направили до Мінська своїх помічників, зірвавши черговий раунд переговорів.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

«Прем’єр-міністр України має рацію, коли заявляє, що переговори вести потрібно з тими, хто поділяє наші цінності і зможе забезпечити виконання мирного плану», – додав Остап Семерак.

Читайте також: