fbpx
Політика

Порошенко: Професійний досвід і гарна репутація – головні чинники Шокіна

Президент України Петро Порошенко знає кандидата на посаду генерального прокурора України Віктора Шокіна більше 15 років. І головними чинниками, які визначили вибір глави держави, стали професійний досвід і гарна репутація цієї людини. Про це президент заявив під час представлення кандидатури Віктора Шокіна у Верховній Раді України.

«Крім спеціальності у нього є ще й те, що забезпечує людині сталевий характер», – додав Петро Порошенко. Свій професіоналізм Віктор Шокін довів у 2003 році, розслідуючи справу Гонгадзе: «Ця людина з ризиком для власної свободи зберегла всю доказову базу, яка потім дозволила нам зробити перший етап розслідування справи Гонгадзе і притягти до відповідальності виконавців».

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Ще одним доказом стала ефективна боротьба з сепаратизмом в Україні в 2005 році, після «Помаранчевої революції». Але тоді режим не дав довести справу до кінця.

«Відразу після «Помаранчевої революції» були активні ефективні дії на сепаратистські тренди так званого з’їзду в Сєвєродонецьку. Якби йому дали довести цю справу до кінця, я думаю, що це було б гарною профілактикою тієї сепаратистської бацили, яка вже зараз привела до важких наслідків», – підкреслив президент.

Читайте також: