fbpx
Політика

Порошенко прийняв відставку Яреми, – Соболєв

  Заступник глави парламентської фракції "Самопоміч" Єгор Соболєв підтверджує, що генеральний прокурор України Віталій Ярема написав заяву про відставку, а президент України Петро Порошенко її прийняв.

 За словами Соболева, він дізнався цю інформацію від представників адміністрації президента, які просили на них не посилатися. "Вони просили на них не посилатися, але, за їх інформацією, це правда. Президент вже прийняв рішення", – сказав Соболев журналістам у понеділок.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 У той же самий час представник президента України в парламент Сергій Кубів не підтвердив і не спростував дану інформацію.

 Як повідомлялося, голова Верховної Ради України Володимир Гройсман заявив, що не має в своєму розпорядженні ніякої офіційної інформації про відставку В. Яреми з поста генпрокурора.

 Згідно з Конституцією, генеральний прокурор призначається і звільняється президентом країни за згодою Верховної Ради.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 Про відставку В. Яреми з поста генпрокурора раніше повідомили деякі народні депутати на своїх сторінках у соціальних мережах.

   Джерело: Інтерфакс- Україна

Читайте також: