fbpx
Політика

Лубківський: Режим Януковича несе відповідальність за нинішню ситуацію в Україні

Радник прем’єр-міністра України Данило Лубківський вважає, що представники режиму Януковича не мають права сьогодні критикувати дії нинішнього уряду і питати про справедливі виплати пенсій, підвищення зарплат. Адже саме дії колишньої влади призвели до тотальної фінансової розрухи і кризи на Донбасі. Про це він заявив ефірі «Свободи слова» на телеканалі ICTV.

Так, відповідаючи на запитання нардепа від «Опозиційного блоку» Нестора Шуфрича про те, коли нарешті буде стабілізовано курс гривні і зростуть зарплати і пенсії українцям, Данило Лубківський відповів: «Ситуація, яка зараз є в Україні – це наслідок того, що політикум, частиною якого були і ви, в цій країні ніколи не проводив людських реформ. Тому що ви несете відповідальність і за те, що Росія розгорнула проти України і за те, що сьогодні відбувається на Донбасі. І ваші запитання ніщо в порівнянні з вашою провиною, яку ваш режим несе перед народом».

Читайте також:  Чому Ватикан ігнорує доктрину про «священну війну» РПЦ та Кремля?

Також радник прем’єра зазначив, що ситуація з національною валютою України багато в чому залежатиме від результатів переговорів з МВФ. Але крім МВФ важливу роль у питанні стабілізації гривні грає і позиція головного регулятора – Національного банку України, а також українського уряду. Разом з тим Данило Лубківський звернув увагу на слова міністра економіки України Айвараса Абромавічуса, який заявив, що уряд буде в змозі стабілізувати ситуацію з гривнею. Хоча зробити це буде дуже складно.

Читайте також: