fbpx
Політика

Кабмін зобов’язаний затвердити Державне оборонне замовлення, – Гриценко

Як зазначає екс- депутат Верховної Ради України Анатолій Гриценко, ще в грудні парламент прийняв бюджет і виділив кошти на розробку нової військової техніки та модернізацію наявних комплексів озброєнь, проте робота на оборонних підприємствах досі не почалася.

 «Чому? Тому що уряд Яценюка, незважаючи на війну і потребу працювати цілодобово для забезпечення військ, досі (пройшло вже 40 днів нового року) не збереться затвердити документ під назвою "Державне оборонне замовлення"», – підкреслив Анатолій Гриценко.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 За його словами, в цьому документі, який на основі запитів силових відомств має підготувати Міністерство економіки і згодом затвердити Кабмін, визначається перелік зразків техніки та озброєнь, їх кількість, необхідні кошти, а також конкретні оборонні підприємства, на яких протягом року будуть виконуватися роботи.

 «Без цього документа жодне військове відомство не має права витрачати відповідні бюджетні кошти, не має права укладати з оборонними підприємствами договори (контракти) на виконання робіт. Відповідно, розробка, виготовлення і постачання техніки затримується – для всіх силових структур України: для армії, Нацгвардії, СБУ, прикордонників, розвідок. А в цей час Путін наступає, державна машина ворога працює швидко і своїх силовиків забезпечує пріоритетно», – зазначив він.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

 Як заявив Анатолій Гриценко, Державне оборонне замовлення в умовах війни слід було затвердити протягом доби після прийняття бюджету, однак цього так і не зроблено. Тому Анатолій Гриценко закликав уряд вирішити це питання якнайскоріше, бажано вже на наступному своєму засіданні.

Читайте також: