fbpx
Політика

Ілля Новіков побував у Надії Савченко в СІЗО

Адвокат Надії Савченко Ілля Новиков розповів про свій сьогоднішній візит до своєї підзахисної. За його словами, головлікар СІЗО оцінив стан здоров’я Надії і дійшов висновку, що вона може брати участь у слідчих діях і що завтра її можуть привезти в Басманний суд.

«З приводу завтрашнього суду. Він виключно черговий, якщо політичне рішення щодо Надії Савченко ще не відбулося, їй автоматом продовжать арешт до 13 травня. У нас в запасі, крім імунітету делегата ПАРЄ, якого ще не було минулого разу, різні варіанти по заставі, домашнього арешту і поручительству, включаючи порука української омбудследі Валерії Лутковської», – пише у Фейсбуці Ілля Новиков.

Читайте також:  Проросійські сили скористалися протестом фермерів у Чехії

«У перспективі найближчих днів шанси на звільнення Надії Савченко лежать тільки в області переговорів, якщо вони прийдуть до успіху, всі наші процесуальні побудови та плани моментально виявляться не потрібні», – додав адвокат.

Також Новиков закликав громадськість не просити Надію Савченко припинити голодування.

«Ми і так це робимо при кожній зустрічі. Всі можливі аргументи вже сказані багато разів. У Надії немає зараз іншого способу показати, що вона не товар і не дозволить поводитися з нею таким чином», – підсумував він.

Читайте також: