fbpx
Ситуація на Південному Сході України

«Терористів можна зупинити тільки силою», – Пашинський

Терористів на Донбасі можна зупинити тільки силою. Тільки в такому випадку з’явиться можливість проведення мирних переговорів і подальшого врегулювання конфлікту на Донбасі. Такою думкою поділився народний депутат України від фракції «Народний фронт», голова комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки і оборони Сергій Пашинський, передає прес-служба партії.

«Україна вітає і дякує Заходу за спробу надати допомогу, проте для завершення війни на Донбасі буде мало одних лише дипломатичних зусиль. Ми за мир на сході України, але отримати його ми можемо тільки будучи сильними, зупинивши противника силою», – заявив Сергій Пашинський.

Після цього Сергій Пашинський спростував всі чутки про можливу федералізацію України або реалізацію «Придністровського сценарію» на Донбасі.

«Існує Конституція України, а пропонувати можна все, що завгодно. Верховна Рада і президент України продемонстрували, що готові йти на компроміси і прийняли спеціальні закони. Україна готова шукати шляхи вирішення воєнного конфлікту», – додав Сергій Пашинський.

Читайте також: