fbpx
Економіка

Нардепи просять ВР здешевити продукти харчування

Народні депутати від депутатської групи «Економічний розвиток» просять Верховну Раду України розглянути можливість здешевлення продуктів харчування в країні. З цією метою вони зареєстрували в парламенті відповідний проект закону № 2038 «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо можливості здешевлення продуктів харчування)». Текст документа опублікований на офіційному веб-порталі Верховної Ради.

Законопроектом пропонується зменшити ставку податку на додану вартість операцій з постачання харчових продуктів до 7%. Це, на думку ініціаторів законопроекту, уповільнить процес зубожіння українського народу.

Як говориться в пояснювальній записці, зменшення надходжень до бюджету не прогнозується, оскільки харчові продукти населенням за нинішніми цінами не купуються в достатній кількості. А зниження ціни надасть можливість придбати додаткову кількість харчових продуктів або життєво необхідних ліків, які також обкладаються податком на додану вартість за ставкою 7%, в більшій кількості, ніж зараз.

Читайте також: