fbpx
Право

У МВС з’явиться універсальний спецназ, – рішення ВР

На базі діючих спецпідрозділів Міністерства внутрішніх справ України буде створений універсальний поліцейський спецназ. Відповідну ініціативу підтримала Верховна Рада, прийнявши за основу законопроект №1550 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування органів внутрішніх справ.

У пояснювальній записці до документа наголошується, що завдання оптимізації структури МВС повною мірою стосується і спеціальних підрозділів міліції, діяльність яких стала причиною резонансних подій у суспільстві та отримала негативну оцінку. Тому логічним кроком Міністерства внутрішніх справ у цьому напрямку є пропозиція про об’єднання всіх існуючих спеціальних підрозділів та утворення на цій базі єдиного універсального спеціального підрозділу міліції.

Проектом також передбачається усунути дублювання функцій у діяльності ГУБОЗ МВС, транспортної міліції, уповноважених органів внутрішніх справ у справах дітей, які фактично виконують функції, які належать до компетенції блоку кримінальної міліції та міліції громадської безпеки.

«Головний пункт закону «Про реформування органів внутрішніх справ» – це ліквідація спеціальних підрозділів, яких дуже багато. І на цій базі пропонується створити універсальний поліцейський спецназ, схожий на американо-канадський SWAT», – заявила перший заступник глави МВС Ека Згуладзе під час представлення законопроекту в парламенті.

Читайте також: