fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Порошенко готовий ввести воєнний стан у разі посилення конфлікту на Донбасі

Президент України Петро Порошенко розповів про непросту ситуацію в Луганській та Донецькій областях. Слова українського президента передає французьке видання El Pais.

«У тому випадку, якщо конфлікт буде і далі ускладнюватися, я готовий оголосити у всій Україні військовий стан. Парламент підтримає таке рішення. Зараз я не ввожу військовий стан, тому що стане причиною обмеження свобод і демократії, а також поставить під загрозу подальший розвиток нашої економіки», – заявив Петро Порошенко.

Після цього Петро Порошенко зізнався, що Україна не в змозі відмовитися від Мінських переговорів. Президент сказав, що не може піти на такий крок, навіть незважаючи на їх безрезультативність. Також Петро Порошенко вважає, що засідання контактної групи по Донбасу залежить від російського президента.

«Я вважаю, що на Донбасі потрібно оголосити режим припинення вогню без будь-яких попередніх умов. Ми не можемо вести діалог з економічних питань у той час, як сили АТО перебувають в обороні, а противник регулярно атакує їх. Терористів на Донбасі повністю забезпечує РФ, поставляючи їм військову техніку, озброєння і підрозділи російської армії», – додав Петро Порошенко.

Читайте також: