fbpx
Економіка

В Україні очікується стрибок курсу валют, – Мірошниченко

Відмова Національного банку України від регуляції курсу стане причиною тимчасового стрибка вартості валюти. Однак за умови правильної політики НБУ після задоволення попиту на ринку курс може повернутися до позначки в 20 гривень за долар. Такою думкою поділився Іван Мірошниченко, народний депутат України від фракції «Самопоміч».

«В даний момент в Україні є три курси валют – курс НБУ, міжбанківський і ринковий курс. Саме тому відмова НБУ від індикативного курсу дозволить зрівняти вартість валюти. Зрівняння вартості валют відбудеться через відмову від державного регулювання курсу. Таким чином, курс долара буде формуватися ринком залежно від попиту і пропозиції», – заявив народний депутат України.

Читайте також:  Великий виробник зброї з Чехії хоче інвестувати "сотні мільйонів євро" в Україну

Нардеп сказав, що даний крок уже давно назрівав. Одночасно з цим у Івана Мірошниченка є деякі застереження щодо реалізації таких заходів.

«Безумовно, сама ідея є правильною. Однак те, як її будуть реалізовувати в Україні – покаже практика. Потрібно врахувати, що зараз існує серйозний незакритий попит на валюту, що утворився унаслідок відстрочки платежів. Крім того, якщо в Україні не буде експортно-імпортного балансу і для його покриття потрібна валюта – це також стане причиною падіння курсу української гривні», – додав Мірошниченко.

Читайте також:  Україна поставила електроенергію у Словаччину

Однак нардеп пояснив, що у разі задоволення попиту на ринку і закриття дефіциту може відбутися стабілізація курсу.

Читайте також: