fbpx
Політика

Путіну вигідно ввести «миротворців» на Донбас, – Тимчук

 Представник групи «Інформаційний Опір», народний депутат України Дмитро Тимчук звернув увагу на те, що як тільки «широкомасштабний наступ» бойовиків почав «захлинатися», Путін почав говорити про необхідність припинення бойових дій в Україні. Крім того, «рупор Кремля» «Опозиційний блок» зареєстрував у парламенті постанову, в якій йдеться про необхідність проведення прямих переговорів з Росією і залученні миротворчого контингенту ООН для розмежування воюючих сторін. При цьому Дмитро Тимчук зазначив, що про миротворців заговорили також і самі терористи.

 Також він звернув увагу на те, що одночасно з цим терористи заявили про проведення «мобілізації», хоча вона давно йде як в «ДНР» і «ЛНР», і на ділі є не більш ніж спробою шантажу української влади. Також бойовики заявляють, що не підписували додаток до Мінського протоколу щодо лінії розмежування.

 «Що все це означає – зрозуміло. Скориставшись напруженим «перемир’ям», з вересня російсько-терористичні війська захопили порядні території на Донбасі. Повертати їх під юрисдикцію України, зрозуміло, ніхто не збирається (для чого і потрібно заперечувати легітимність додатків до Мінських домовленостей про лінію розмежування, зафіксовану на вересень 2014 ). У той же час, потенціал подальших наступальних дій у Путіна і терористів на даний момент вичерпується», – пише Тимчук у своєму Facebook.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 За його словами, звідси виходить сценарій, зручний в першу чергу для Путіна. Насамперед – утримати вже окуповані території. Для цього оптимальним варіантом якраз і є введення «миротворців», причому в основному російських. Також як допоміжні можуть бути використані контингенти Казахстану, Білорусі та Вірменії. Всі інші формати, як упевнений Дмитро Тимчук, Росія заблокує на рівні Радбезу ООН.

 «Особливість цього сценарію в тому, що він універсальний для Москви. У разі початку «миротворчої операції» Київ втрачає будь-яку можливість проведення своєї військової операції зі звільнення Донбасу, інакше увійде в конфлікт з ООН і міжнародним співтовариством (а також розв’яже руки Путіну в плані початку відкритої агресії РФ проти України, що "не слухає" ООН і "нищить мирне населення Донбасу"). У той час як «ДНР» і «ЛНР» (точніше, керуючий ними Кремль) зберігають повну можливість відновити бойові дії в будь-який зручний для них момент – вони ж не визнані як якісь державні утворення на міжнародному рівні, а значить, з них нічого не візьмеш. Плюс – легалізація ЗС РФ на Донбасі у вигляді так званих миротворців», – додав Тимчук.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 Таким чином, за його словами, головне завдання України сьогодні – не допустити жодних розмов про «миротворчість», оскільки це шлях до позбавлення України її територій. До того ж, цей варіант не дає жодних гарантій того, що «зараза русского мира» не поширюватиметься далі.

Читайте також: