fbpx
Політика

Майбутнє Донбасу потрібно вирішити на референдумі, – Віктор Балога

Як вважає народний депутат України Віктор Балога, необхідно відверто сказати народу про те, що країна не готова до захисту своїх територій, якщо немає можливості забезпечити всім необхідним призовників і мобілізованих, а також налагодити ефективну роботу оборонної промисловості; якщо не хочеться переводити економіку на військові рейки і відкрито називати «ДНР» і «ЛНР» терористичними організаціями, війну – війною, а вторгнення – вторгненням.

 На його думку, в такій ситуації необхідно переходити до дипломатичного врегулювання ситуації і сказати прямо: шансів утримати Донбас мало.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 «Вибір невеликий – цивілізоване розлучення, чи війна на роки, яка послабить державу, доб’є економіку, зробить кожного українця ще біднішими», – зазначив нардеп.

 За його словами, це питання необхідно винести на всеукраїнський референдум.

 «Якщо народ до цього готовий – значить воюємо. Якщо ні – визначаємося на референдумі, що окуповані території не є частиною України», – підкреслив він.

 Віктор Балога наголосив, що в стратегічному плані Україна тільки виграє, оскільки зможе зберегти державу, зміцнити економіку, наростити сили і провести реформи.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 «Пройде час, я впевнений, і Крим змінить своє ставлення до України, і Донбас протверезіє і попроситься назад до нас. Довго чекати не доведеться. Але, це вже буде інша історія, інший народ, інші люди. Інша Україна – сильна, потужна, розвинена держава, яка ми ще маємо шанс побудувати», – підсумував депутат.

Читайте також: