fbpx
Політика

Оборонна промисловість України приступила до випуску техніки за стандартами НАТО

Оборонна промисловість України приступила до випуску військової техніки і зброї, які відповідають стандартам НАТО. Як повідомляє полковник ЗСУ Володимир Башинський, який керує Державним науково – випробувальним центром ВСУ, першою такою продукцією в Україні стали великі броньовані машини «Арбалет» і «Тритон». Також в рамках проекту був випущений бойовий блок «Кіборг», який і буде встановлений на ці броньовані машини.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

«Український автоматичний гранатомет УАГ -40, що входить до складу бойового модуля «Кіборг», стріляє гранатами 40-го калібру, а не 30-го, як було раніше. Це – стандарт НАТО, як і дальність стрільби гранатомета. УАГ -40 є першою вітчизняною розробкою по натовських стандартах», – прокоментував ситуацію Володимир Башинський.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Як каже полковник, випробування бойового блоку «Кіборг» зараз проводять на платформі «Махно» (броньований джип, створений на основі вантажного автомобіля ГАЗ- 66). Незабаром цей бойовий блок переставлять на бойові машини «Арбалет» і «Тритон», який важать 15 і 10 тонн відповідно.

Читайте також: