fbpx
Окупація Криму

“Кремль хоче змусити кримських татар покинути півострів” – Меджліс

Арешт заступника керівника Меджлісу кримських татар і обшук, влаштований силовиками в його будинку, є спробою російської влади залякати корінний народ анексованого Криму. Крім того, російська влада намагається змусити кримських татар покинути  Крим. Таку думку в інтерв’ю агентству "Крим.Реаліі" висловив Алі Хамзін, керівник відділу зовнішніх зв’язків Меджлісу кримськотатарського народу.

«Я хочу пояснити, що ця справа зшита білими нитками. Навіть звинувачення звучить досить абсурдно. Як відомо, ще 26 лютого 2014 в Криму була українська влада, а над Верховною Радою Криму майорів український прапор. У лютому Крим жив за українськими законами. У зв’язку з цим мені не зрозумілі претензії російської сторони, враховуючи те, що в той час її взагалі не було в Криму. Ця ситуація абсурдна" – сказав Алі Хамзін.

Після цього Алі Хамзін висловив упевненість, що на одному обшуку російська сторона не зупиниться. Він вважає, що влада анексованого Криму продовжить репресії щодо кримських татар і представників Меджлісу.

«Мені здається, що це тільки початок репресій російської сторони щодо кримськотатарського населення. Першим ділом силовики почнуть арештовувати представників центрального Меджлісу, після цього – місцевих представників, а далі займуться пересічними громадянами та активістами. У нинішньої влади тільки одна мета – змусити кримсько- татарське населення покинути півострів, залякати нас. Саме тому я закликаю громадян не піддаватися на провокації і не їхати з Криму», – додав Алі Хамзін.

У Криму затримали лідера Меджлісу

Читайте також: