fbpx
Політика

Народні депутати дозволили люструваним офіцерам повернутися в ЗСУ

Верховна Рада прийняла за основу і в цілому законопроект про внесення змін до закону України "Про очищення влади" про додаткові заходи щодо забезпечення обороноздатності, передає кореспондент УНН.

 За відповідне рішення проголосував 241 народний депутат. Відповідним законопроектом пропонується внести зміни до "Закону про очищення влади", згідно з якими заборона, передбачена в статті третьої і четвертої Закону, не застосовується до осіб вищого офіцерського складу, які займали або займають посади в СБУ, Міноборони та ЗСУ, якщо це обумовлено необхідністю забезпечення обороноздатності держави та за умови забезпечення відповідного клопотання в порядку, визначеному Законом. Згідно із законопроектом, рішення за результатами розгляду відповідного клопотання приймає президент України.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

 "Ця поправка буде діяти до прийняття основних поправок до закону "Про очищення влади", – зазначив народний депутат Андрій Тетерів, виступаючи з трибуни парламенту.

 Нагадаємо, президент України Петро Порошенко 9 жовтня підписав закон "Про очищення влади", прийнятий Верховною Радою 16 вересня.

 У середу, 15 жовтня, зазначений закон був опублікований у парламентській газеті "Голос України" і набув чинності 16 жовтня. Очікується, що під його дію потраплять до мільйони чиновників.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 Джерело: УНН

Читайте також: