fbpx
Політика

Ганна Гопко: “Будапештський меморандум і Рада Безпеки вже себе вичерпали”

Україні потрібно було на офіційному рівні визнати факт, що Російська Федерація показала себе, як держава – агресор. Так у коментарі виданню «ГОРДОН» сьогодні, 27 січня, заявила народний депутат від партії «Самопоміч» Ганна Гопко. Нагадаємо, що сьогодні Верховна Рада України підтримала законопроект про визнання Російської Федерації державою – агресором. «За» проголосував 271 народний депутат.

«На рівні парламенту в Україні не було офіційного визнання Російської Федерації як країни-спонсора тероризму та країни – агресора. А вже скоро буде рівно рік з початку агресії Росії в Криму. Дуже важливо визнати на державному рівні, що Росія продовжує фінансувати тероризм і блокує діяльність Ради Безпеки ООН, а це ставить під загрозу міжнародний мир і безпеку», – повідомила народний депутат України Ганна Гопко.

Читайте також:  ІПСО рф лякає угорців батальйоном "Айдар"

За словами політика, весь світ має знати, що Росія і далі продовжує фінансувати терористів, які орудують на сході України.

«Нам дуже важливо показати, що Україні протистоять не просто бойовики, а ціла держава, яка окупувала частину її території і продовжує фінансувати організації, діяльність яких тягне за собою масштабні терористичні акти. Весь світ вже зміг побачити, що сталося у Волновасі і в Маріуполі», – заявила народний депутат.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

Гопко впевнена, що такі інструменти ООН, як Будапештський меморандум або Рада Безпеки вже вичерпали себе і вимагають негайного перегляду.

«Ми розглядаємо ООН як організацію безпеки. А ці інструменти себе вичерпали. Потрібно переглядати їх для того, щоб у світі був порядок. Тому ми пропонуємо шукати нові формати», – підсумувала вона.

Читайте також: