fbpx
Політика

«За Росію потрібно братися всім світом», – В. Огризко

Володимир Огризко (міністр закордонних справ України (2007-2009 )) і Георгій Кунадзе (заступник міністра закордонних справ Росії (1991-1993), провідний науковий співробітник Інституту світової економіки і міжнародних відносин РАН) під час прес- конференції обговорили можливі умови мирного співіснування України та Росії.

  Георгій Кунадзе констатував, що спільним ворогом пострадянських країн залишається радянська спадщина. «Не бачу ніяких міжнародно-правових і моральних підстав, щоб пояснити дії Росії на території України та інших пострадянських країн», – заявив пан Кунадзе.

 Георгій Кунадзе також підкреслив, що вважає дії української влади досить ефективними, адже вдається балансувати на дуже тонкій грані і мінімізувати можливості активізації конфлікту. Спікер також торкнувся економічної ситуації в Україні. Він упевнений, що основною проблемою економіки нашої країни є високий рівень енергоспоживання і цю проблему потрібно вирішувати в екстреному порядку. «Поки не бачу, якою буде модель української економіки в найближчій перспективі, а від вибору цієї моделі буде залежати дуже багато», – упевнений пан Кунадзе.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

 Володимир Огризко заявив, що сьогодні слід вести мову про стримування Росії і питання лише в тому, яка грань такого стримування може бути: «За Росію потрібно братися усім світом. Ті, хто думає, що з Росією можна домовитися – наївні», – вважає пан Огризко і додає, що на Заході не було ніяких стратегічних оцінок і моделей розвитку ситуації, що склалася з Росією. «В Україні також мало уваги приділяли Росії», – підкреслив він. Спікер упевнений, що поки Україна і країни Заходу не об’єднаються і не розроблять концепцію поведінки щодо Росії, то величезні проблеми збережуться. Пан Огризко також розповів, що у вже реальній перспективі ідея створення Центру досліджень Росії: « Зараз йде процес підготовки до установчих зборів центру. Ми плануємо залучити кваліфікованих фахівців». Екс-міністр закордонних справ України пояснив, що головною метою центру стане загальний аналіз того, що відбувається в Росії, глибока аналітика тенденцій її розвитку.

Читайте також: