fbpx
Політика

Юрист: “Введення режиму НС на Донбасі не має нічого спільного з воєнним станом”

Рішення уряду про введення режиму надзвичайної ситуації на сході України не має нічого спільного з воєнним станом, заявив експерт Олександр Готін, слова якого наводить «Кореспондент».

За його словами, визначення «надзвичайних ситуацій», а також порядок класифікації їх за рівнями встановлюється постановою Кабінету міністрів №368 від 24 березня 2004 року.

«У цій постанові йдеться про те, що надзвичайні ситуації викликаються порушенням нормальних умов життєдіяльності, а саме відсутністю питного водопостачання, електроенергії, газу та іншими ситуаціями техногенного характеру», – заявив Олександр Готін.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Читайте: Режим надзвичайної ситуації на Донбасі не обмежить прав людей, – ДонОГА

Юрист відзначає, що таким чином Кабінет міністрів просто здійснює ряд заходів, спрямованих на ліквідацію наслідків надзвичайних ситуацій на сході України

«Ця ситуація, звичайно, не є штатною, але вона не має відношення до якихось глобальних процесів, таких як воєнний або надзвичайний стан. Вона також не повинна нести ніяких принципових обмежень для населення», – сказав Готін.
 

Читайте також: